Janíček Jiří
Jiří Janíček
Jirka objevil svou lásku k vínu již v útlých letech prostřednictvím degustací. I když se aktivně věnoval výrobě vína od roku 2018, uvědomil si, že tvrzení, že víno může dělat každý, je zavádějící. Výroba vína není jen o vykvašení hroznů, ale vyžaduje mnohem větší dřinu a pečlivost, než si kdokoli může představit.
Odrůdy, na které se Jirka soustředí především, jsou Rulandské šedé, Pálava, Sauvignon a Ryzlink Vlašský. Z modrých odrůd je to Frankovka.
Veškerá vína jsou udržována na hrubých kalech po dobu 6 měsíců, následně jsou míchána na jemných kalech s minimálním zásahem síry. Snaží se uchovat vína svěží a suchá se správným tělem.
Těší se na vás Jirka s manželkou a bratrem Zdendou a švagrovou Luckou.